Droomhaard: Van kopen tot installeren

Droomhaard: Van kopen tot installeren

Droomhaard: Uitleg traject van aankoop tot genieten.

We leven in een wereld waarin we veel online bestellen en zijn dan ook gewend dat onze bestelling binnen een aantal werkdagen thuisbezorgd wordt. Een op maat gemaakte haardopstelling is niet online te bestellen en staat ook niet binnen een week in je woning.  Hier komt iets meer bij kijken.

Vanaf het moment dat jij bij van Tiel Haarden binnenkomt tot het moment dat je heerlijk kunt genieten van jouw nieuwe haard, worden een aantal stappen doorlopen.

Wat voor haard zoekt u?

Bij het eerste gesprek gaan we in op de wensen van de klant. We hebben een groot assortiment en helpen graag met het maken van de juiste keuze, aansluitend op jouw wensen.Naar aanleiding van een plattegrond en eventuele foto’s kijken we naar een geschikte opstelling. Vervolgens maken we een handmatige schets om het idee te visualiseren en geven we een prijsindicatie.

De handmatige schets kan uitgewerkt worden in een 3D-visualisatie, waarbij de ruimte met haard ingetekend wordt in 3D. Hierdoor krijg je als klant vaak een beter beeld van wat de haard (met eventueel een meubel) in de ruimte doet. Aan de hand van deze uitgewerkte tekening wordt er een passende offerte gemaakt om tot een koopovereenkomst te komen.

Haard, begeleiding in het hele traject.

Bij een akkoord van de klant kan alles in gang gezet gaan worden. De verkoper draagt het project over aan een van onze werkvoorbereiders. Zij kijken met een technisch oog naar de totale order en zorgen dat de monteurs hun werk juist kunnen toen tijdens de installatie. Bij twijfel komen ze kijken naar de situatie en komen ze de haard inmeten. Ze bestellen alle benodigde onderdelen voor de haardopstelling. Zit hier bijvoorbeeld een meubel of plateau bij, dan wordt er eerst een maatwerk tekening gemaakt waarin alles op de millimeter nauwkeurig is uitgewerkt. Na een akkoord van de klant wordt het meubel of plateau besteld.

Vervolgens wordt er met de werkvoorbereider een afspraak gemaakt voor het installeren van de haard.

Er zitten al snel 5 tot 6 weken tussen het eerste gesprek met de verkoper in de showroom tot het moment dat de monteurs de haard komen installeren. Dat is als alles snel en vlot verloopt. Zoals je ziet, zijn er nogal wat handelingen die verricht moeten worden. Dit kost tijd.

Alvast inspiratie opdoen?

Heb je een langer tijdsbestek, omdat het huis nog gebouwd wordt of omdat je net een nieuwe woning hebt gekocht en het nog een aantal maanden duurt voordat je de sleutel krijgt, kom dan gerust eerder om je te laten informeren en inspireren.

DELEN