houthaarden-crop

Houthaarden

Een koude winteravond.. het vuur knispert, een heerlijk glas wijn. Stelt u zich eens voor..
Een échte beleving, vinden wij

Een knapperend vlammenspel in de kamer zorgt voor een prachtige sfeer en heerlijke warmte.

Niets is mooier dan een echt houtvuur. Vuur zorgt voor genegenheid en gezelligheid. Houdt u van vuur stoken? En geniet u ook zo van de hele traditie rondom de houthaard? Dan is een houthaard zeker iets voor u.

Houthaarden zijn er in verschillende soorten en maten, we kunnen het assortiment opdelen in:

inbouw houthaard

HOUTHAARDEN INBOUW

Een inbouw houthaard, wordt, zoals de naam al doet vermoeden, ingebouwd. Er zijn twee soorten inbouwhaarden, liftdeur of draaideursysteem. Bij een liftdeurhaard schuift u de ruit naar boven om hout bij te vullen, bij de draaideurhaard, draait de deur naar voren toe open.

Door de grote diversiteit in modellen, zowel lift- als draaideur, kunnen we de meest mooie ontwerpen creëren.

HOUTHAARDEN INZET

De inzet houthaarden zijn toepasbaar in een bestaande mantel en zijn in de meeste situaties erg gemakkelijk te plaatsen. Wanneer er in een bestaande situatie een nieuwe haard gewenst is (bijvoorbeeld omdat je graag een hoger rendement wilt) dan kunnen we zonder veel hak- & breek werk de inzethaard in de opening van de bestaande mantel zetten.

houthaard inzet
vrijstaande kachel

VRIJSTAANDE KACHELS

De vrijstaande kachel kan in vele verschillende ruimtes gemakkelijk geplaatst worden. Er is een grote diversiteit van modellen en materialen verkrijgbaar.
Zo is er altijd een model te vinden die past bij uw wensen en situatie.

CV HOUTHAARDEN

De CV houthaard draagt bij aan een slimme energieoplossing, doordat de rookgassen worden gebruikt voor het verwarmen van water voor het CV systeem of voor warm tapwater. Hierdoor haal je meer rendement uit jouw haard of kachel, wat zorgt voor besparing op energiekosten! Het assortiment kan opgedeeld worden in twee varianten: Inbouw- en vrijstaande haarden.

assortiment cv houthaard
tuinhaard houthaard

TUINHAARDEN

Een tuinhaard zorgt direct voor een warme en gezellige sfeer. Zeker net zo belangrijk is de aangename warmte van de buitenhaard. Op een wat frissere zomerse avond, kunt u nog lekker lang buiten blijven genieten! Er zijn verschillende mogelijkheden voor de tuinhaarden, zo kunnen we er zelfs een barbecue van maken.

In onze showroom hebben we een uitgebreid assortiment houthaarden, gashaarden, elektrische haarden en bio-ethanol haarden. Wij kijken graag samen met u welk model het meeste bij u en uw situatie past.

Gerealiseerde projecten & Inspiratie

Houthaard met nissen

Een houthaard centraal in de ruimte, we hebben bij dit project veel gebruikt gemaakt van staal. Zowel in de kaders als in de nissen, dit zorgt meteen voor een stoere en strakke uitstraling. De nissen in de haard zorgen voor een decoratieve maar ook een functionele eigenschap. Zo kun je hier de houtblokken in

Meer lezen

Open Houthaard

Deze open houthaard ligt verdiept in de vloer, zodat het effect van het ontwerp maximaal wordt! De vloer loopt door tot de haard, en zorgt voor een minimalistische opstelling. Doordat het glas is toegevoegd aan de bovenzijde kan de open ruimte visueel groter worden. Dit is een vierzijdige open houthaard.

Meer lezen

Driezijdige houthaard

Deze driezijdige liftdeur houthaard, staat op een mooie plek in de ruimte waarbij we het “oude” kanaal konden gebruiken voor een nieuwe aansluiting.  De haardopstelling heeft twee ingebouwde nissen, voor het opbergen van de houtstammen. Functioneel en meteen ook erg fraai. De haard is bekleed met een bijzondere wandafwerking, wat het een eigentijds en

Meer lezen

Vierzijdige houthaard

Deze haard kan midden in de ruimte worden geplaatst zodat je van allerlei kanten de haard kan zien en de sfeer kan ervaren. Deze gesloten liftdeur houthaard is van Ruegg.

Meer lezen

Merken