Oktober is groene maand; met aantrekkelijke kortingen

De maand Oktober staat bij Van Tiel Haarden in het teken van ‘Groene haarden’. Gedurende deze periode zijn er bij Van Tiel Haarden leuke en aantrekkelijke acties bij de aanschaf van een haard. Kom snel naar onze showroom en profiteer van korting op een haard, welke kan oplopen tot 21% BTW korting!

Wat zijn “groene haarden”?

In Nederland wil men van het aardgas af en wordt er ook gesproken over of het stoken van een houthaard nog wel verstandig is. Steeds meer woningen hebben geen mogelijkheid meer voor een rookkanaal en/of gasleiding. Om toch te kunnen genieten van een haard zijn er daarom alternatieve brandstoffen; Omdat deze brandstoffen milieuvriendelijk zijn, noemen we ze “groene brandstoffen”. Bij groene brandstof kun je denken aan:

– Waterdamp haard

– Elektrische haard

– Bio Ethanol haard

– Propaan haard

– H2O Houthaard

Waterdamp haard

Wil je genieten van de beleving van een vuur, maar is een hout- of gashaard niet mogelijk? Een waterdamp haard is dan zeer geschikt. Het is een elektrische haard met een realistisch vuurbeeld, het vuurbeeld komt tussen de houtblokken door omhoog, wat een 3D vuurbeeld geeft. De haard kan worden uitgevoerd met een verwarmingsmodule, waardoor je tevens nog wat warmte kunt ervaren van de haard. Kortom, een haard die je de beleving kan geven van een hout- of gashaard.

Elektrische haard

Op zoek naar de beleving van echt vuur in je woning? Een elektrische haard is dan een geschikte optie. Ze zijn er in verschillende uitvoeringen, waaronder inbouw en vrijstaand . Een groot voordeel; je hebt alleen een stroompunt nodig. Bijna alle elektrische haarden hebben een verwarmingselement, hierdoor beleeft u het vuur niet alleen door het te zien, maar voel je ook nog eens wat warmte. Wat wilt u nog meer!

Bio Ethanol haard

Wil je een haard met een echte vlam maar kun je geen rookgasafvoer realiseren? Een bio ethanol haard is het geschikte alternatief! Door de techniek die in de haard verwerkt zit, wordt er een echte vlam gecreëerd, maar heb je geen rook, geur en as. Een bio ethanol haard is een goed alternatief voor een gas- of houthaard. De vlammen geven ook warmte af, waardoor je tevens een aangename stralingswarmte ervaart.

Propaan haard

Geen gas meer in de woning maar je wil toch een gashaard? Bijna iedere gashaard kan besteld worden op een propaangas brander of hier naar omgebouwd worden. Je kunt zo genieten van een mooi vuurbeeld en de warmte van een gashaard. Heb je een gasloze woning, dan is een gashaard dus niet direct uitgesloten van de opties tot brandstof van de haard in je woning.

H2O Houthaard

Een ‘standaard’ houthaard zit vaak hoog in zijn warmte afstoot en voor een goed geïsoleerde ruimte geeft een houthaard vaak te veel warmte af. Hét alternatief is een houthaard op H2O. De haard wordt aangesloten op een buffervat, CV systeem en/of warmte pomp. Tijdens het stoken van de haard komt ongeveer 30% van de warmte de kamer in, ongeveer 50% gaat richting het buffervat en 20% gaat door het kanaal naar buiten. Met het stoken van de houthaard verwarm je het water in het buffervat. Het warme water kan gebruikt worden voor bijvoorbeeld het douchen.

Kom snel naar de showroom en pak je voordeel. (we adviseren hiervoor een afspraak te maken)

DELEN