gashaard assortiment

Mijn gashaard ontsteekt niet

U wilt genieten van een gezellig haardvuur, maar uw gashaard doet het niet? Dat is natuurlijk heel vervelend en komt altijd ongelegen: als het koud is en u op zoek bent naar extra warmte. Natuurlijk helpen wij u als erkend installateur inschakelen graag om de storing te verhelpen.

Toch is een bezoek van de monteur echter niet altijd direct nodig. U kunt ook eerst zèlf een aantal mogelijke oorzaken uitsluiten. Dit voorkomt dat u kosten betaalt voor een probleem wat u eenvoudig zelf op kunt lossen.

Wat kunt u zelf doen?
In ruim 95% van de gevallen waarbij een haard niet ontsteekt, is de oorzaak zwakke of lege batterijen in de ontvanger van de afstandsbediening. De afstandsbediening heeft dan niet meer voldoende vermogen om een ontsteking te genereren.

Wat ook voorkomt is dat men in een poging om de haard weer werkend te krijgen, aan de knoppen van het gasregelblok begint te draaien, waarbij deze (onbewust) juist verkeerd ingesteld wordt. Met het gevolg dat het toestel niet kan ontsteken, of wèl ontsteekt maar de vlammen niet meer hoger of lager te zetten zijn.

In onderstaande checklist geven wij u mogelijke oplossingen voor de meest voorkomende storingen bij gashaarden.

Mocht u desondanks problemen blijven ondervinden met het ontsteken van uw haard, neem dan contact op met de installateur van uw gashaard.

Bekijk checklist:
Download hier de ‘checklist ontstekingsproblemen gashaard’

Bent u in het bezit van een Bellfires gashaard, klik dan op onderstaande link. Hiermee komt u op een speciale pagina die is opgesteld door de fabrikant.

Storing Bellfires gashaard

DELEN