ELEKTRISCHE HAARDEN

Elektrische haarden zijn tegenwoordig een populaire keuze voor mensen die de warmte en sfeer van een haard willen ervaren zonder de noodzaak van een echt vuur. Deze haarden bieden gemak, veiligheid en veelzijdigheid, waardoor ze aantrekkelijk zijn voor zowel binnen- als buitengebruik. In dit artikel zullen we de kenmerken, voordelen en toepassingen van elektrische haarden bespreken.

Wat is een elektrische haard?

Een elektrische haard is een apparaat dat de illusie van een echt vuur creëert door middel van elektriciteit en eventueel water. Het bestaat uit een elektrische verwarmingseenheid en een visueel element dat de vlammen en het gloeiende effect van brandend hout nabootst. Moderne elektrische haarden maken gebruik van geavanceerde technologieën, zoals LED-verlichting en realistische vlammenprojecties, om een levensechte haardervaring te bieden.

 

Waarvoor is water nodig bij een elektrische haard?
Een elektrische haard met een optymist vuur verneveld water voor het vuurbeeld dat opgelicht wordt. Voor de vuurtechniek is dus waternodig. Men noemt dit ook wel waterdamp haarden.

Onderdeel van uw interieur

 

Een elektrische haard kan een prachtig onderdeel zijn van uw interieur. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, ontwerpen en afmetingen, zodat u een haard kunt kiezen die perfect past bij uw persoonlijke smaak en interieurstijl. Of u nu een modern, traditioneel, industrieel of minimalistisch interieur heeft, er is een elektrische haard die harmonieus kan worden geïntegreerd in uw ruimte.

 

Een elektrische haard kan dienen als een visueel middelpunt in uw woonkamer, eetkamer, slaapkamer of zelfs buitenruimte. Het voegt een vleugje gezelligheid en warmte toe, terwijl het tegelijkertijd esthetische waarde biedt. Met hun realistische vlammen en instelbare helderheidsopties kunnen elektrische haarden de gewenste sfeer creëren en een gevoel van rust en ontspanning bevorderen.

Faber E Matrix 800 500 ST - Elektrische haard

Haard van hoge kwaliteit, mooi en veilig

Bij het kiezen van een elektrische haard is het belangrijk om te investeren in een model van hoge kwaliteit. Kies voor een gerenommeerde fabrikant die bekend staat om zijn vakmanschap en betrouwbaarheid. Hoogwaardige elektrische haarden bieden een realistisch vlameffect, duurzaamheid en veiligheidsfuncties.

Veiligheid is een cruciale factor bij elektrische haarden. Ze produceren geen echte vlammen en er is geen sprake van verbranding, waardoor ze over het algemeen als veilig worden beschouwd. Toch is het belangrijk om te controleren of de haard voldoet aan de vereiste veiligheidsnormen. Moderne elektrische haarden hebben vaak ingebouwde veiligheidsvoorzieningen, zoals oververhittingsbeveiliging en automatische uitschakeling.

 

Bij het kiezen van een elektrische haard is het ook belangrijk om rekening te houden met de esthetische waarde. Hoogwaardige modellen bieden realistische vlammen met aanpasbare helderheid en kleuropties. Ze kunnen ook worden geleverd met extra functies, zoals een instelbare thermostaat, afstandsbediening en programmeerbare timers.

Veiligheid

Elektrische haarden bieden een veilige haardervaring zonder de risico’s van open vuur en uitstoot van gassen. Ze zijn geschikt voor gebruik binnenshuis, waarbij ze een warme en gezellige sfeer creëren zonder dat er rookkanalen of schoorstenen nodig zijn. Het ontbreken van open vuur maakt elektrische haarden veilig voor gezinnen met kinderen en huisdieren.

Bovendien kunnen elektrische haarden ook buitenshuis worden gebruikt, zoals op patio’s, terrassen of overdekte buitenruimtes. Dit biedt de mogelijkheid om het hele jaar door te genieten van een sfeervolle buitenomgeving, zelfs tijdens koudere seizoenen.

Binnen

Elektrische haarden zijn uitermate geschikt voor gebruik binnenshuis. Ze kunnen worden geplaatst in verschillende kamers, zoals de woonkamer, slaapkamer, studeerkamer of zelfs de badkamer. Ze voegen een vleugje luxe en warmte toe aan elke ruimte en kunnen fungeren als een aantrekkelijk interieurelement.

 

Elektrische haarden kunnen vrijstaand zijn, waardoor ze gemakkelijk kunnen worden verplaatst en geplaatst in de gewenste ruimte. Ze kunnen ook worden ingebouwd in muren of bestaande open haardopeningen, waardoor een naadloze en op maat gemaakte look ontstaat. Sommige modellen kunnen ook worden ingebouwd in meubelstukken of kasten, waardoor ze een praktische en stijlvolle oplossing zijn.

Buiten

Elektrische haarden kunnen ook buiten worden gebruikt, waardoor ze een gezellige en warme sfeer creëren op terrassen, patio’s of overdekte buitenruimtes. Dit maakt het mogelijk om het hele jaar door te genieten van het buitenleven, zelfs tijdens koudere seizoenen.

 

Bij het gebruik van een elektrische haard buitenshuis is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de haard geschikt is voor buitengebruik en bestand is tegen de weersomstandigheden. Let ook op dat de haard wordt geplaatst op een veilige en stabiele ondergrond, uit de buurt van brandbare materialen.

Warmte

Een van de belangrijkste voordelen van een elektrische haard is de mogelijkheid om warmte te genereren. Elektrische haarden zijn uitgerust met verwarmingselementen die warme lucht uitblazen, waardoor ze een bron van extra warmte kunnen zijn tijdens koudere seizoenen. Veel modellen hebben instelbare thermostaten, waardoor u de gewenste temperatuur kunt regelen.

 

Het is belangrijk op te merken dat de verwarmingscapaciteit van elektrische haarden varieert tussen de 1 en 2 KW. Sommige modellen hebben een verwarmingselement van 3KW, dit is echter uitzonderlijk omdat er dan niet anders op de groep mag zitten. Kleine ruimtes zijn te verwarmen met een elektrische haard. Ook heeft de isolatie waarde van je woning te maken met hoe goed een elektrische haard een ruimte kan verwarmen. Bij het kiezen van een elektrische haard is het dus belangrijk om rekening te houden met de verwarmingsbehoeften van uw specifieke ruimte.

Sfeer

Naast het genereren van warmte bieden elektrische haarden een sfeervolle gloed en realistische vlammen. Bij enkele toestellen zijn visuele effecten van de vlammen aan te passen, zodat u de gewenste helderheid en intensiteit kunt kiezen. Sommige modellen bieden zelfs meerkleurige vlamopties, waardoor u kunt variëren tussen een zacht gloeiend vuur of een levendig en dansend vlambeeld.

 

De sfeerverlichting van elektrische haarden kan ook worden genoten zonder de verwarmingsfunctie ingeschakeld. Dit maakt het mogelijk om het hele jaar door te genieten van de gezelligheid en esthetiek van een haard, ongeacht het seizoen.

Kopen

Bij het kopen van een elektrische haard zijn er verschillende factoren om te overwegen. Allereerst moet u de grootte en de specificaties van uw ruimte beoordelen om ervoor te zorgen dat de haard geschikt is voor de beoogde locatie. Meet de beschikbare ruimte en vergelijk deze met de afmetingen van de haard om ervoor te zorgen dat deze goed past.

 

Het is ook belangrijk om te kijken naar de verwarmingscapaciteit van de haard en te bepalen of deze overeenkomt met uw behoeften. Als u de haard voornamelijk voor de sfeerverlichting wilt gebruiken, kan een model met lagere verwarmingscapaciteit voldoende zijn. Als u echter extra warmte wilt genereren, is het raadzaam om te kiezen voor een haard met een hoger wattage. Let wel op dat de meeste haarden maximaal 2KW zijn zodat er geen krachtstoom gebruikt hoeft te worden.

 

Andere functies om te overwegen zijn onder meer de bedieningsopties, zoals een afstandsbediening of smartphone-app, en de aanpassingsmogelijkheden van de vlammen en de helderheid. Kijk ook naar de veiligheidskenmerken van de haard, zoals oververhittingsbeveiliging en automatische uitschakeling.

Vrijstaand

Een vrijstaande elektrische haard is een draagbaar model dat gemakkelijk kan worden verplaatst en geplaatst op de gewenste locatie. Dit maakt het een flexibele optie die u kunt gebruiken in verschillende kamers of zelfs meenemen naar een andere woning. Vrijstaande haarden zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, van traditioneel tot modern, waardoor ze een decoratief element kunnen toevoegen aan uw ruimte.

Inbouw

Een ingebouwde elektrische haard is ontworpen om naadloos te integreren in een muur, bestaande open haardopening of zelfs meubelstukken. Dit creëert een aangepaste en opgeruimde look in uw ruimte. Inbouwhaarden kunnen worden geleverd met verschillende afwerkingsopties, zoals stenen, tegels of houten omlijstingen, zodat u de haard kunt aanpassen aan uw interieurstijl.

elektrische haard zonder rookkanaal

Elektrische haard met schouw

Een elektrische haard met een schouw biedt een traditionele uitstraling en kan dienen als een elegant middelpunt in uw kamer. De schouw fungeert als een frame voor de haard en kan worden geleverd in verschillende materialen, zoals marmer, hout of gips. Het toevoegen van een schouw aan uw elektrische haard kan een vleugje klassieke charme toevoegen aan uw interieur.

Inbouwen in kast

Als u op zoek bent naar een meer geïntegreerde oplossing, kunt u ervoor kiezen om uw elektrische haard in een kast of meubelstuk in te bouwen. Dit biedt u de mogelijkheid om een naadloos en opgeruimd ontwerp te creëren, waarbij de haard wordt geïntegreerd in uw opslag- of displayruimte. Het resultaat is een stijlvolle en praktische toevoeging aan uw interieur.

Roomdivider

Een elektrische haard als roomdivider is een uitstekende keuze als u twee ruimtes van elkaar wilt scheiden zonder afbreuk te doen aan de openheid en stroom in uw huis. De haard fungeert als een visueel middelpunt dat zowel vanuit de ene kant als vanuit de andere kant kan worden genoten. Dit creëert een gezellige sfeer en voegt tegelijkertijd een architectonisch element toe aan uw interieur.

Doorkijk

Een doorkijk elektrische haard is een opvallend kenmerk dat kan worden genoten vanuit meerdere aangrenzende kamers. Met glazen panelen aan beide zijden biedt een doorkijkhaard een visuele verbinding tussen de ruimtes en voegt het een gevoel van openheid en stijl toe. Dit maakt het mogelijk om de sfeervolle gloed en vlammen van de haard te ervaren, ongeacht aan welke kant u zich bevindt.

Haard onder tv

 

Een ingebouwde elektrische haard is ontworpen om naadloos te integreren in een muur, bestaande open haardopening of zelfs meubelstukken.

 

Dit creëert een aangepaste en opgeruimde look in uw ruimte. Inbouwhaarden kunnen worden geleverd met verschillende afwerkingsopties, zoals stenen, tegels of houten omlijstingen, zodat u de haard kunt aanpassen aan uw interieurstijl.

naamloos-3.

Onderhoud

Elektrische haarden vereisen over het algemeen weinig onderhoud. Omdat er geen echte vlammen zijn, is er geen behoefte aan schoonmaken van as of roet. Het enige wat u hoeft te doen is regelmatig het stof van de haard en eventuele visuele elementen af te vegen. Controleer ook regelmatig de elektrische aansluitingen en snoeren om ervoor te zorgen dat alles veilig en goed functioneert.
Een elektrische haard op basis van waterneveling heeft wel meer onderhoud nodig dit in verband met kalk dat in het water zit en stilstaand water in het toestel

Showroom Van Tiel Haarden

Als u op zoek bent naar een breed scala aan hoogwaardige elektrische haarden, kunt u een bezoek brengen aan de showroom van Tiel Haarden in Veghel. Deze showroom biedt een uitgebreide selectie van elektrische haarden in verschillende stijlen, ontwerpen en afmetingen. U kunt de haarden van dichtbij bekijken, hun functies vergelijken en professioneel advies krijgen om u te helpen bij het maken van de juiste keuze voor uw behoeften.

 

Kortom, elektrische haarden bieden een combinatie van warmte, sfeer en veiligheid voor zowel binnen- als buitengebruik. Met een breed scala aan stijlen en toepassingen kunt u een elektrische haard vinden die perfect past bij uw interieur. Of u nu kiest voor een vrijstaand model, een inbouwoplossing of een haard met schouw, elektrische haarden voegen een vleugje elegantie en gezelligheid toe aan uw leefruimte.

Showroom van Tiel Haarden

DELEN