Droomhaard: Van kopen tot installeren

Elektrische haard

Voordelen elektrische haard

1. Snel genieten, 1 druk op de knop en je hebt sfeer.

2. Het is veilig, door geen verbranding  heb je  geen koolmonoxide gevaar

3. Het is praktisch, geen opstarttijd, geen rookgaskanaal, sfeer wanneer jij het wilt 

4. Een haard waar jij hem wilt mits een stroompunt

5. De warmte is instelbaar of zelfs  geen warmte voor bijvoorbeeld de slaapkamer, maar wel de sfeer

6. Gemakkelijk te installeren

7. Het is energiezuinig,  zeker als je zonnepanelen hebt.

Kosten

De grootste kostenpost die bij een elektrische haard komt kijken, naast het aanschaffen van de haard, is het energieverbruik. Het verbruik hangt af van het type haard en van de stand waarin de haard zal branden.  Een elektrische haard in sfeerstand, die dus geen warmte afgeeft, zal  ongeveer €0,05 per uur kosten. De warmtestand verbruikt uiteraard meer, ongeveer tussen de €0,22 en €0,39 per uur. 

Vooroordeel

Veel mensen denken bij een elektrische haard aan een haard die je voor weinig geld koopt bij een meubeldiscounter. Deze “haarden” zijn niet te vergelijken met de sfeer, kwaliteit en uitstraling van de mooie haarden die wij leveren. Kom eens in onze showroom kijken en overtuig jezelf hoe mooi en sfeervol een elektrische haard kan zijn.

Merken

We hebben onder andere de merken:

• Dimplex

• Faber

• Element4

• Charlton en Jenrick

Open/ Gesloten

Er zijn open en gesloten elektrische haarden.  Bij  een open systeem  is er geen verwarmingselement mogelijk in de haard en heb je dus echt een sfeerhaard. Over het algemeen zijn dit waterdamp haarden. Heb je een gesloten systeem zit er over het algemeen een verwarmings element in verwerkt. 

Buiten

Een elektrische haard is voor binnen bedoelt en niet voor buiten. Dit in verband met het vocht buiten, hier is een elektrische haard niet tegen bestemd.

Plaatsen/installeren

Doordat je geen schoorsteen nodig hebt voor een elektrische haard, maakt het niet uit waar je hem plaatst. Zolang er maar voldoende ruimte is en er een stopcontact in de buurt zit. Je kunt de haard bijvoorbeeld in de muur, onder de tv of als roomdivider plaatsen.

Onderhouden

Een elektrische haard heeft zeer weinig onderhoud nodig.

Voordat je begint met schoonmaken haal eerst de stekker uit het stopcontact en zorg dat de haard is afgekoeld.

1. Maak de buitenkant schoon

2. Reinig het frame

3. Reinig het glas

4. Een waterdamp haard moet ook ontkalkt worden

Instructies
Schoorsteenvegen

Een elektrische haard werkt op stroom en niet op gas of hout. Daardoor heeft de haard geen schoorsteen nodig en hoeft schoorsteenvegend us niet.  Je hebt enkel een stevige wand en een stopcontact nodig.

Zonder afvoer/ Ventilatie

Doordat een elektrische haard geen schoorsteen en dus geen afvoer nodig heeft,  ihet een stuk voordeliger. En ventilatie?? Niet nodig?

Nieuwbouw

Als je in een nieuwe woning  woont zonder gasaansluiting is een elektrische haard  een goed alternatief voor sfeer in de woning. Je moet echter niet verwachten dat je met een elektrische haard alleen een ruimte warm krijgt,  het is bijverwarming en je krijgt geen stralingswarmte zoals van een gas of houthaard.

Verbouwing

Als je hebt verbouwd of gaat verbouwen en je hebt geen rekeningen gehouden met het plaatsten van een haard, is dat geen probleem. Een voordeel van een elektrische haard is dat je geen aan- of afvoer nodig hebt. Een stevige muur en een stopcontact zijn voldoende. We hebben monteurs die de haard kunnen plaatsen waar jij hem wilt. 

Bouwdepot

Je mag geld uit het bouwdepot voor verbouwingen  gebruiken die ervoor zorgen dat de kwaliteit van je woning verbetert en de waarde van je woning stijgt. Je mag het dus ook gebruiken voor elektrische haarden.

Verbruik

Elektrische haarden met een verwarmingsfunctie verwarmen tot maximaal 2000 Watt. Met de warmtestand aan, ligt het verbruik op de 1000 of 2000 Watt. Als je dus een elektrische haard hebt met 2000 Watt en er 730 uur in een maand zit, ziet de berekening er als volgt uit: €0,39 x 730 = €284,70 per maand. Dit is slechts een indicatie, en dan is de haard  altijd aan. 

Veiligheid

Een elektrische haard is zeer veilig, omdat het geen echte vlammen zijn. Het zijn maar vlammen van LED of Halogeen verlichting. Er is dus geen brandgevaar en het is geen probleem als de kinderen in de buurt van de elektrische haard spelen. Wel moet je oppassen met kortsluitingsgevaar.

Koolmonoxide

Bij elektrische haarden hoef je niet bang te zijn voor koolmonoxide. Er is geen echte vlam aanwezig en wordt er dus niks verbrand. Daardoor kan er geen koolmonoxide ontstaan.

Rookmelder

Ondanks dat de vlammen niet echt zijn, moet er toch een rookmelder geplaatst worden in ruimtes met elektrische apparaten i.v.m. kortsluitingsgevaar. Dit geldt dus ook voor een elektrische haard.

Vrijstaand

Elektrische haarden kan je bijna overal plaatsen. Bijvoorbeeld ergens in de woonkamer, slaapkamer en zelfs in de badkamer. 

Hangend

Je kan ook een elektrische haard ophangen. Hangende elektrische haarden en inbouwhaarden lijken erg op elkaar. Maar een hangende elektrische haard komt van de wand af en een inbouwhaard bouwt u in.

Ombouw
Schouw

Een schouw om een elektrische haard heeft altijd een bepaalde aantrekkingskracht in huis en zorgt voor gezelligheid.  De installatie is ook niet moeilijk, want in principe is een schouw er alleen voor sier. 

Tv-meubel

Een elektrische haard heeft geen schoorsteen of afvoer nodig en kan dus geplaatst worden in een Tv-meubel of wandopstelling. De mogelijkheden kennen bijna geen grenzen,en je kunt dus een elektrische haard combineren met een Tv-meubel, haardombouw of cinema wall, wat jij wilt. 

Doorkijk

Een elektrische doorkijkhaard is een elektrische inbouwhaard met tweezijdig glas zodat je door de haard kan kijken, en zo van twee kanten zicht hebt op het vlammenspel. Een elektrische doorkijkhaard wordt ook wel een elektrische tunnelhaard genoemd. Een doorkijk haard is altijd een waterdamp haard en het verwarmings element zit maar aan zijde. 

Woonkamer

Lekker op de bank ploffen in de woonkamer terwijl je naar het vlammenspel in je elektrische haard zit te kijken. Heerlijk tot rust komen na een lange dag werken.

Keuken

Met een elektrische haard in de keuken wordt het een stuk leuker om te koken en brengt iets unieks met zich mee. De haard zorgt voor een knusse en ontspannende sfeer en je hoeft geen opberg ruimte in de keuken op te geven. Ieder kastje dan gewoon gebruikt worden.

Slaapkamer

Doordat een elektrische haard meerdere voordelen heeft in verhouding tot een hout of gashaard, is een elektrische haard bijzonder geschikt voor o.a. een slaapkamer.

Door een elektrische haard kun je veilig genieten met of zonder verwarming.  Geen daadwerkelijk vuur of warmte is voor velen een reden om een elektrische haard in de slaapkamer te laten installeren.

Badkamer

Wil je een haard in de badkamer, maar geen extra warmtebron? Dan is een elektrische haard zeker aan te raden. Zo kan je blijven genieten van het prachtige uitzicht zonder extra warmtebron.

Tweezijdig

Een  tweezijdige elektrische haard, oftewel hoekhaard ??, is een elektrische inbouwhaard met 2 glazen kanten. Vaak wordt dit type haard gebruikt in een bestaande situatie, zoals een bestaande schouw. Ook komt de elektrische haard steeds vaker voor in keukens. Hiervoor wordt vaak de hoek van een kookeiland gebruikt.

Driezijdig

Een Driezijdige elektrische haard is een elektrische haard met 3 glazen kanten. Dankzij de meerdere zijden glas kan de haard op vele creative manieren worden opgesteld en heb je een goed zicht op het vlammenspel vanuit verschillende kanten. 

Tv boven

Een Tv kan gewoon boven een elektrische haard geplaatst worden. Met de warmte levert dit geen problemen op.

Meubel

Wat is er nu meer ontspannen dan na een lange werkdag op je bank neer ploffen, de haard aan kan zetten en ondertussen zappen naar je favoriete programma? Er zijn steeds meer mogelijkheden om je elektrische haard naast, boven of zelfs onder de tv te laten inbouwen. Aangezien we steeds meer van gemak houden, zijn de mogelijkheden bij elektrische sfeerhaarden ook uitgebreider geworden.

Interieur

Elektrische haarden staan bekend om hun tijdloze uitstraling en zijn dus ook geschikt voor ieder wooninterieur. Ongeacht de ruimte, een elektrische haard komt overal  tot zijn recht

Roomdivider

Een elektrische haard is ook heel goed te gebruiken als roomdivider. Verbind 2 gedeeltes binnen je woning zoals je woonkamer en keuken door een 2 zijdige elektrische haard in de muur of wand te bouwen. Je kunt  niet alleen het vlammenspel van verschillende kanten zien, maar je kunt ook goed zien wat er aan de andere kant van de haard gebeurt. Dit geeft een ruimtelijk vuurbeeld.

Blokken of keien neerleggen

Ieder elektrische haard heeft zijn eigen interieur. Over het algemeen ligt er een houtstammenset in een elektrische haard,  maar bij een aantal toestellen is er een mogelijkheid om kiezels in te leggen. Ga je voor een houtstammenset, dan zijn de houtblokken bij het vuur uitgezocht, dit is dus niet te wisselen. Ook liggen de houtblokken volgens een vast patroon en zijn dus niet zomaar neer te leggen naar eigen ingeving.

Aansteken

Een elektrische haard kan je met een schakelaar, of een afstandsbediening bedienen en sommige bedien je via een app. Wil je je haard doven/uitzetten of aansteken/aanzetten? Met een druk op je afstandsbedieningsknop staat hij direct uit of aan.

Dit is een groot voordeel van een elektrische haard.

Modern

Tegenwoordig is er genoeg keus. Er zijn veel elektrische haarden met een hele moderne uitstraling, strakke vormgeving en wat past in het hedendaagse interieur.

Je kunt moderne elektrische haarden voor meer doelen inzetten dan alleen als haard. Door led-verlichting kun je verschillende toestellen in allerlei kleuren instellen wat een heel bijzonder effect geeft. Denk eens aan zomers een ijsblauwe kleur in te stellen zodat je haard je “mentale verkoeling” geeft zonder daadwerkelijk te koelen.

Klassiek

Wil je toch een klassieke elektrische haard? Dat kan natuurlijk ook. Er zijn klassieke tijdloze modellen die een realistische vuurbeleving hebben met geknisper, vonkjes, echte warmte en zo mooi gemaakt dat veel mensen nauwelijks het verschil zien met een andere soort haard zoals een hout of gashaard.

DELEN

Share on facebook
Share on twitter
Share on google