Een haard zonder een rookkanaal, dat kan.

Woon je in een appartement en denk je dat het niet mogelijk is om een haard te plaatsen, dan hebben we goed nieuws. Voor een elektrische of bio-ethanol haard heb je namelijk geen rookkanaal nodig. Er is alleen een stroompunt nodig, maar deze hoeft niet op een aparte groep.

 

Geen rookkanaal

Heb je een appartement of ga je een appartement kopen en wil je graag een haard plaatsen om de beleving van vuur te creëren? Rookkanaal een probleem? Gelukkig zijn er meerdere oplossingen.

Elektrisch vuur wordt steeds meer ontwikkeld. Er zijn op dit moment twee verschillende vuurtechnieken die worden toegepast bij elektrische vuur.

 

Projectievuur

Een van de vuurbeelden is het projectievuur.
Bij projectievuur wordt het vuur gecreëerd op de achterwand door middel van led-technologie. De achterwand is gemaakt van speciaal anti-reflectie glas waar de flikkerende ledverlichting op geprojecteerd wordt. Hierdoor krijg je een vlammeneffect. Aan de onderzijde bij de houtstammen is ook ledverlichting aangebracht om het effect van gloeiend as te creëren.

 

Waterdamp

Een ander vuurbeeld is op basis van waterdamp.
Het vuurbeeld wordt gecreëerd door middel van een samenspel van opwervelend koudwaternevel en speciale (led)verlichting. Hierdoor krijg je een speels, driedimensionaal vuurbeeld dat tussen de houtstammen door omhoog komt. Bij de verschillende houtstammensets wordt ook het effect van gloeiend as gecreëerd.

Over het algemeen heeft iedere elektrische haard een verwarmingselement, op een enkel toestel na. Het verwarmingselement is een ventilator die warme lucht blaast. Als je bij de haard staat of zit, voel je de warmte. Je kunt er echter geen grote ruimtes mee verwarmen; je moet het echt zien als een bijverwarming.

 

Bio-ethanol

Daarnaast kun je er ook voor kiezen om een bio-ethanol haard te plaatsen. Bij een bio-ethanol haard heb je echt vuur, waardoor de haard meer warmte genereert. De haard geeft namelijk stralingswarmte. Een bio-ethanol haard is altijd een open systeem, omdat de haard zuurstof uit de ruimte nodig heeft om te kunnen branden. Dit houdt niet weg dat een bio-ethanol haard in iedere gewenste opstelling kan worden geplaatst, ook zonder rookkanaal.

Een bio-ethanol haard bevat een brander die in een lijn brandt, waardoor de haard de uitstraling heeft van een design haard. Past dit niet goed bij je interieur of vind je het mooi als de haard gedecoreerd is met houtstammen? Geen probleem! We kunnen een eigen houtset samenstellen.

DELEN