Haard in gasloze woning

Haard in gasloze woning, wat zijn de mogelijkheden?

Haard in gasloze woning, wat zijn de mogelijkheden? De gasloze woning is in opkomst. De wens naar sfeer en warmte blijft aanwezig. Veel mensen vragen zich dan ook af welke mogelijkheden er zijn om toch een haard in het interieur op te nemen. Onderstaand lichten we de verschillende mogelijkheden toe.

 

Propaangas

Zelfs in een gasloze woning kunt u genieten van de sfeer en warmte van een gasvuur. (Bio)propaan is hierbij de oplossing. Een dergelijke haard is aangesloten op een of meerdere gasflessen / tank.

Aan de buitenkant van de haardopstelling zult u niet zien dat het een propaangashaard betreft. Bij de haardopstelling dient u met dezelfde factoren rekening te houden als bij de haard op aardgas; gasleiding (in deze vanaf gasflessen tot aan haard), rookgasafvoerkanaal en een brandwerende ombouw. Als aan deze voorwaarden wordt voldaan, kunt u ook in uw gasloze woning genieten van een sfeervolle gashaard! Dit is een van de mogelijkheden om een haard in een gasloze woning te krijgen.

haard in gasloze woning

Hout

Ook de alom bekende houthaard is nog steeds een optie, zelfs in de nieuwbouwwoningen. Over het algemeen zien we dat hier een gesloten toestel, met glasplaat wordt toegepast. Toestellen zonder glasplaat worden, onder andere door lager rendement en invloed op ventilatiesystemen, vrijwel niet meer toegepast. De houthaard kan gemakkelijk worden toegepast in vrijwel ieder interieur, van strak modern tot landelijk en authentiek. Houd bij de houthaarden rekening met een luchttoevoervoorziening en externe luchttoevoer. Door de diversiteit in uitvoeringen en afmetingen is er altijd een passende houthaard beschikbaar.

 

Elektrisch

De elektrische haard is in opkomst. Steeds vaker wordt er gekozen voor een elektrische haard in een nieuwbouwwoning of appartement. Dit komt onder andere doordat er enkel een stopcontact benodigd is. Een rookkanaal of toevoerleiding is niet nodig. Daarnaast geeft een elektrische haard geen warmte af (tenzij de verwarmingsmodule aan staat), waardoor deze ideaal is voor een passieve woning. Door het steeds groter wordende assortiment elektrische haarden is er voor iedere wens en situatie een passende haard te vinden.

 

Bio-Ethanol

Naast de elektrische haarden, zien we steeds vaker een bio-ethanol in de woning terugkomen. Bio-ethanol is hét alternatief voor echt vuur en is tevens een milieubewuste keuze. Een bio-ethanol haard brand namelijk op plantaardige vloeistof en geeft geen uitstoot van schadelijke stoffen, maar wel de sfeer en warmte van echte vlammen. Een bio-ethanol haard behoeft geen rookgasafvoerkanaal, enkel een stopcontact is noodzakelijk. Bio-ethanol toestellen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, vrijstaand of ingebouwd en zijn zodoende geschikt voor vrijwel iedere situatie. 

 

Dit zijn de beste mogelijkheden om een haard in een gasloze woning te krijgen. Benieuwd naar de beste mogelijkheden voor een haard in jouw woning? Van Tiel Haarden helpt je graag. Neem contact op voor een showroombezoek en laat je inspireren en adviseren. 

DELEN