Van Tiel Haarden

Nieuws

Van Tiel Haarden viert tienjarig jubileum showroom

10 jarig jubileum

Het is exact tien jaar geleden dat de showroom van Van Tiel Haarden in Veghel zijn deuren opende. Reden voor een ‘feestje’, zegt trotse eigenaar Toon van Tiel. Het jubileum wordt gevierd met extra open zondagen op 14 en 28 oktober en diverse acties in de maanden oktober en november. Overigens is het jubileum niet de enige aanleiding voor het feest. De showroom is namelijk volledig verbouwd en toont de allernieuwste mogelijkheden op het gebied van haarden.

De compleet vernieuwde showroom is state-of-the-art en bevat tientallen belevingsmuren. Van Tiel Haarden verkoopt namelijk niet alleen losse haarden. “Een haard moet koud ook warm zijn, in figuurlijke zin”, zegt directeur Toon van Tiel. “Daarom creëren wij – in nauwe samenwerking met binnenhuisarchitecten – belevingsmuren. Een interieur om de haard heen. En dat kan in alle soorten, stijlen en met alle mogelijke materialen: staal, glas, natuursteen, keramiek, leer of stucwerk. Onze plus zit ‘m in de op maat gemaakte opstelling rondom de haard.” Het aanbod bestaat uit haarden van diverse brandstoftypes, zoals hout, gas, elektrisch en hybride.

De grootste van Zuid-Nederland Van Tiel Haarden betrok in 2008 de showroom in Veghel, die met 1.200 vierkante meter de grootste van Zuid-Nederland is. Het bedrijf zelf bestaat al sinds 1999. “Onze showroom is ons paradepaardje, daarom zetten wij met trots onze deuren letterlijk open voor het publiek”, stelt Van Tiel. In de showroom staan haarden van vrijwel alle gerenommeerde haardenfabrikanten uit het land, zoals Barbas Bellfires, Faber, Dru en nog vele meer.

Passie voor vuur Van Tiel ziet de toekomst van zijn bedrijf met vertrouwen tegemoet. “De passie voor vuur zit in het DNA van de mens. Rondom het vuur ontstaan gesprekken, worden herinneringen opgehaald, wordt samen gehuild en gelachen. Daarom is een warm middelpunt in huis – letterlijk en figuurlijk – van grote meerwaarde voor mensen. Zeker in deze tijden, waarin we amper nog tijd en aandacht hebben voor elkaar. En laten we eerlijk zijn: een glas wijn klinken is leuker bij het vuur dan bij een radiator.”