Monteur aan het woord.

De dag waar de meeste kopers op wachten; de nieuwe haard wordt eindelijk geplaatst. Hoe ziet zo’n werkdag op locatie eruit? Daags voordat we de haard gaan plaatsen, worden de benodigde spullen in de bus geladen. We spreken, als dat nodig is, de klus nog een keer door met de werkvoorbereider.

 

‘s Ochtends beginnen we de dag altijd met een bakje koffie op de zaak, samen met collega’s. Daarna vertrekken we om half 8 naar de klant. Op locatie aangekomen, worden we altijd hartelijk ontvangen. We stellen ons voor en gaan eerst kijken naar de locatie waar de haard moet komen te staan. Daar nemen we nogmaals de tekening door met de klant en bespreken we de exacte maatvoering, hoogtes, gasaansluiting en verdere werkzaamheden. Dit om gebreken en miscommunicatie te voorkomen. Indien er een afgewerkte vloer ligt, wordt deze netjes afgedekt om beschadigingen te voorkomen. Hoe meer werkruimte we hebben des te prettiger we kunnen werken. Vervolgens brengen we de haard en al het benodigde gereedschap naar binnen. Eén collega begint met het uitzetten van de maatvoering en het op de juiste hoogte zetten van de haard. De andere collega begint met de aanleg van het kanaal. Bij een bestaande haard voert het kanaal naar de schoorsteen, bij een nieuwe haard boren we een muurdoorvoer. 

Hierna wordt de haard op zijn plek gezet en op de juiste hoogte en waterpas afgesteld. Indien er ook een meubel moet worden geplaatst, houden we daar rekening mee, zodat het een mooi aansluitend geheel wordt. De haard (en het meubel indien van toepassing) wordt bevestigd aan de muur. Vervolgens wordt de haard op het gas en op het net aangesloten. We kunnen nu meteen testen of alles goed functioneert. Buiten wordt de zaagtafel opgebouwd op de klep van de bus, zodat we het plaatmateriaal voor de mantel kunnen zagen. Soms worden er ijzeren frames voorbereid. Dit om op de werkvloer makkelijker en functioneler te kunnen werken. Denk aan nissen voor schappen, een tv, vrijstaande haardopstellingen, een bok voor natuursteen en dergelijke. We beginnen altijd met het opbouwen van de zijplaten voor de mantel. Zodra de platen zijn opgemeten, kunnen we deze gaan zagen op de klep. Vervolgens worden de platen passend gemaakt en vastgeschroefd. We houden daarbij rekening met eventueel terug liggende plinten of convectieroosters. Voor het stucwerk houden we 6 à 8mm aan. Vervolgens bouwen we de mantel verder af en worden waar nodig schoren gezet om het geheel stabieler te maken. Als laatste wordt de haard ingericht en schoongemaakt. We doen dit op basis van de tekening van de houtstammenset die bij de geplaatste haard hoort. Ieder model haard heeft namelijk zijn eigen houtstammenset, omdat deze nauwkeurig zijn afgesteld op de branders in de haard. De ruiten worden ook netjes gepoetst. Indien de opstelling een meubel bevat, worden de frontjes netjes afgesteld, zodat alle naden even groot zijn en alles strak op elkaar aansluit. Als laatste worden eventuele schappen geplaatst om beschadiging te voorkomen. Als we klaar zijn, ruimen we de zaagtafel buiten op en wordt het gereedschap weer de bus ingerold. De afgedekte vloer wordt opgeruimd en alle overige rommel wordt mee teruggenomen. Voor oplevering wordt alles nog een keer goed nagekeken en schoongemaakt. Vervolgens leggen we de klant uit hoe de haard werkt. Stap voor stap laten we de verschillende functies zien en leggen we uit hoe deze gebruikt moeten worden. De oplevering is nu voltooid en we hebben er weer een tevreden klant bij. Die er in de kille dagen warmpjes en sfeervol bij zit. We vertrekken weer naar de zaak, waar we de bus leeg maken en weer inladen voor de volgende dag. 

DELEN

Share on facebook
Share on twitter
Share on google